Sagt om Leena

Vi är aldrig starkare än när vi gör saker tillsammans. Under mina 16 år i politiken har jag fått jobba, samarbeta och förverkliga tillsammans med många kunniga personer. Ibland tycker vi lika, ibland olika. Det gemensamma målet är  för samhällets bästa, och jag är mycket tacksam över att få ta del av olika tankar, förslag och kunskaper.

Nedan finns några personers tankar om mig som vi publicerade här på sidan till riksdagsvalet.


Leena – en ambitiös och engagerad politiker. Jag har under de senaste åren lärt känna Leena som politiker i kommunen. Leena har ett brinnande intresse för politik och en vilja att reda ut saker före beslut. Hon är inte rädd för att ifrågasätta argument och kan stå för sin åsikt. Men Leena vill också gärna diskutera ärenden och accepterar även att andra åsikter vinner i diskussionen och kan gå vidare.

– Kjell Heir, Förvaltningschef, Maxmo


Leena är en redig, ärlig, orädd och målmedveten person. Hon har ett genuint politiskt intresse och hon kan tydligt och lättförståeligt framföra sin åsikt. Hon är även lyhörd och värnar om de svaga i samhället. Hon är van att ha många bollar i luften och hon klarar av det med bravur. Hon har alla egenskaper en bra politiker behöver ha! Jag kommer att rösta på Leena.
– Katarina Heikius, VD Högskolestiftelsen, Oravais

Leena är min kusin, min vän och en stor inspiration. Varje gång det skrivs och talas om familj och skola och hur de två borde stöda och hjälpa varandra, dyker Leena upp i min tankar. För hon vet hur mycket jobb och envishet det kan behövas för att allt ska bli rätt till slut. Hon har stor familj och många att sköta om, skjutsa och tvätta kläder åt. Och ett ”vanligt jobb” därtill. Hon vet vad som krävs. Dessutom har hon ett hjärta som brinner för rättvisa åt alla som om det vore hennes egen familj. Vi är säkert många som fått tips och råd av henne. Och när min vardag blir för mycket tänker jag bara: ”kan Leena… så kan jag”. Tack för att du inspirerar mig, Leena!

– Carola Örn, Korsnäs

Leena, min vän brinner för politiken. Hon vågar stå för sina åsikter och engagerar sig till 100% om det är något hon vill genomföra. Hon är snäll, omtänksam och har hjärtat med i det hon gör. Vi kan föra långa diskussioner och Leena lyssnar alltid. Hon dömer ingen och hon vet att alla människor är unika och omtyckta precis som man är. Leena kommer få min röst!

Annika Sippus, Sjukskötare, Vörå