Paikallinen työllisyys

Himoitfjärden Särkimossa, Maksamaalla. Tämä on paikka, minne tunnen kuuluvani enemmän kuin minnekään muualle. Koti. Kaunein paikka maailmassa.

Joka aamu kun katson keittiöikkunasta luontoa ja maisemaa, tunnen suurta kiitollisuutta ja onnea. Minulle saaristo ja maaseutu on unelmapaikka asua ja elää. Meri, luonto ja ihmiset. Rauha, turva ja yhteisöllisyys. Naapuri, joka tulee apuun kun puu on kaatunut tontilla.

Saaristo ja maaseutu ovat enemmän kuin kauniita kuvia, ne ovat koti ja työpaikka.

Syrjäseudun sykkivä sydän on työpaikat. Elävä maaseutu edellyttää työpaikkoja. Kun on työpaikkoja, on mahdollista asua, elää ja ylläpitää maaseudun hyvinvointia.

Pienyritykset luovat paikallisille palveluita ja työmahdollisuuksia. Pienyritysten toimintamahdollisuudet on otettava huomioon aiempaa paremmin. Erityisen tärkeää on kannustaa naisyrittäjiä yritystoimintaan. Parantamalla pienyritysten toimintaedellytyksiä parannetaan samalla elävän maaseudun edellytyksiä.

Siksi on panostettava:

  • toimivaan infrastruktuuriin asukkaille ja yrityksille – teiden kunnossapidosta sähköön ja telekommunikaatioon
  • hyviin edellytyksiin isoille, keskisuurille ja pienyrityksille – jotta ne voivat kasvaa ja luoda uusia työpaikkoja
  • mikroyritysten tukemiseen – jotta ne voivat kehittyä ja palkata
  • työelämän joustavuuteen – etätyöstä jatkokoulutukseen ja hyvinvointiin työelämässä
  • alueelliseen kehitykseen – houkutellaksemme sekä yrityksiä että ihmisiä

Määrätietoinen panostus kouluihin, yrittäjyyteen ja monipuolisiin vapaa-ajanharrastuksiin ovat perusta paremmalle elämälle maaseudulla.

Näin voimme kaikki elää omassa Himoitfjärdenissämme.