Minusta

Olen äiti, saaristolainen ja poliitikko

Olen 45-vuotias ja asun Maksamaalla. Olen syntynyt Vaasassa, kasvanut Mustasaaressa ja asunut koko aikuisen ikäni Särkimossa, Maksamaan saaristossa. Minulla on etuoikeus olla kaksikielinen. Suomen kielestä saan kiittää isääni ja kouluvuosia, sillä kouluni olen käynyt suomen kielellä. Minulla on kaksoissisko ja nuorempi veli, myös he ovat kaksikielisiä.

Perhe on ytimeni. Olen naimisissa Tonnyn kanssa ja yhdessä meillä on kuusi lasta. Julia (26 vuotta), Nathalie (23), Alex (17), Miranda (15), Rasmus (14) ja Iiris (9).

Tulin äidiksi nuorena, jo 19-vuotiaana, ja minulla on erityislapsi. Erityislapsen äitinä oleminen on muovannut minua äitinä ja poliitikkona. Mielestäni on erittäin tärkeää että ihmiset, joita päätökset koskevat saavat äänensä kuuluville. Kuka voi paremmin tuoda esiin kokemuksia, argumentteja ja faktoja kuin se, joka on asiaan perehtynyt? Minulla on laaja ja pitkäaikainen kokemus kunnallispolitiikasta ja koen erityisesti sivistyksen sydämen asiaksi. Koen arjen asioihin vaikuttamisen erityisen mielekkäänä ja mielestäni eduskuntaan tarvitaan vahva maaseudun ääni! Olen paikallispolitiikkavuosieni jälkeen valmis uusiin haasteisiin!

Työskentelen perheyrityksessä Östmans Snickerin sihteerinä. Aiemmin olen ollut töissä palkanlaskijana, vuokravälittäjänä ja puutavaratyöntekijänä. Olen iloinen, että olen saanut tehdä monta erilaista työtä, fyysisesti raskaasta työstä talouden hallintotehtäviin.

Suuri vapaa-ajan harrastukseni on valokuvaaminen, erityisesti pidän luonnon ja lasteni kuvaamisesta. Soitan myös pianoa. Sukututkimus on toinen rakas harrastukseni. Kesäsin elämme vene-elämää perheen parissa ja talvet kuluvat lasten kuljettamiseen harrastuksesta toiseen.

Perhe on minulle tärkeintä elämässä ja olen erittäin sukurakas. Tulen naisvahvasta suvusta, olemme vahvoja ja kovaäänisiä ja nauramme usein. Sieltä saan draivini ja vahvistun jatkamaan niissä tehtävissä mikä itselleni on mielekkäintä, olla mukana politiikassa ja vaikuttaa asioihin!