Artiklar

Svenska Kvinnoförbundets artiklar om Leena

Leena Nikkari-Östman berättar öppenhjärtigt om hur det är att vara förälder till specialbarn, om hur samhället har att förbättra på den fronten.

– Man skall inte behöva kämpa som ett lejon för att ens barn ska ha allt det de behöver, men tyvärr är det så många av oss specialbarnföräldrar som upplever sin roll. Alla måste få den hjälp de behöver på jämlika grunder!

Läs hela blogginlägget ”Vår dotter Nathalie gör oss stolta varje dag”: https://kvinnoforbundet.fi/…/article-109568-67557-var-dotte…

#dagsförjämställdhet #riksdagsval2019 #eduskuntavaalit2019

#10FeministiskaLedord

8. Du ska kunna vara mamma och politiker – Leena Nikkari-Östman – Politiker/Poliitikko, Vasa valkrets

Jobba, hämta på och föra till dagis, laga mat, handla – hur hinna med vardagspusslet och allt vad det innebär? För många småbarns­föräldrar kan vardagen kännas hektisk nog utan ytterligare sam­hällsengagemang. Men just dina erfarenheter och perspektiv som småbarnsförälder är enormt viktiga! Såväl kommuner som riksdag fattar beslut som berör vardagen för barnfamiljer. 

För att småbarns­föräldrar ska kunna delta i politiken behöver vi en möteskultur som främjar småbarnsföräldrarnas deltagande. Svenska Kvinnoförbun­det arbetar för ett mer jämställt föräldraskap genom att driva på en ambitiös familjeledighetsreform. Också kvalitativ småbarnspeda­gogik och subjektiv rätt till dagvård är a och o för oss. Vi vill se ett samhälle där familj, jobb och vardag kan kombineras så smidigt som möjligt. 

Goda beslut fattas då de som själva berörs är med och fattar dem. 

Tips: Du vet väl att du har rätt till ersättning för anlitad barnvakt då du som kommunalt förtroendevald deltar i kommunala möten?